Login
+Follow
Login

Skuleberget tur och retur

By borntorun on 2013.05.13 In Uncategorized

I torsdags åkte jag, tillsammans med nio andra outdårar till Höga Kusten, Skuleberget. Tre dagars vandring väntade. En för mig, ny och väldigt inspirerande upplevelse. Vi klarade oss undan regn, men fick stå ut med  dimma, kyla och blöt mark. Denna resa kommer jag sent att glömma. Allra minst människorna jag har träffat. Dessa likasinnade, vackra, ödmjuka, unika själar, som jag tidigare bara haft en skriftlig uppfattning om via deras bloggar, fick mig att må som jag inte gjort på länge. Ni gick rakt in i hjärtat. Tack för en fantastisk vandring, jag har lärt mig mycket. Speciellt från Johan (nordicbushcraft.outdrr.com) som visade vad man kunde äta och röka i naturen.

hogakusten

 

Foto: Maria Sellfors

Som alltid när man packar får man med sig för mycket prylar, när det kommer till att vandra är det viktigt att packa så lätt som möjligt. Trots omstrukturering i ryggsäcken och bättre prioritering vägde den ungefär 15-20 kg. Sträckorna vi gick var inte extrema men terrängen krävde en hel del teknik och kondition, speciellt med tung packning på ryggen. God stämning i gruppen och många stopp för att se på utsikten, gissa djurspillning, fylla på vatten från bäcken, fota, filma eller bara pusta ut.

 

 

 

 

hogakusten2

Foto: Maria Sellfors

På bilden har jag och Johan på oss getskinnshandskar från Hestra, väldigt bra att ha när händerna blev kalla och det behövdes extra grepp runt trädstammar och stenar. På bilden har jag även på mig ett par softshellbyxor från Tierra som jag provade, grym komfort och andningsförmåga.

 

 

 

 

 

 

 

För mig som nybörjare lärde jag mig mycket om utrustning under vandring. Jag anser inte att man behöver skaffa utrustning för 20 lax när man ska vandra för första gången. Jag klarade mig på lånad ryggsäck och ett par Goretex-kängor från Ecco. Vad jag kom fram till var dock att bra kängor och ryggsäck är det viktigaste. Det är värt att investera i ett par riktigt bra kängor och en ryggsäck som sitter rätt. Närmast kroppen är det som alltid bäst att ha ett underställ i ull, bomull är helt hopplöst. Vill man hålla sig torr och varm om fötterna när marken är blöt är ullstrumpor det enda som fungerar, det fick jag erfara.

I övrigt är vandring en väldigt simpel aktivitet. Som många andra gånger är det din kropp du använder och det viktiga är att den är i bra skick, inte bara dina kläder och utrustning. Bra mat och sömn kommer man väldigt långt på.

Jag har en förkärlek till att löpa i skog, lera och tuff terräng. För mig var det här perfekta löparförhållanden, antagligen för Christoffer också som vandrade runt i Fivefingers och ultralätt packning. Det kröp i benen på mig men jag hindrades av för tung packning och fel sorts skor. Nästa gång…

1 Responses to "Skuleberget tur och retur"

    Comments (1)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Anna
Det här är jag och min blogg.
Arkiv
+Follow
Kategorier

Login