Login
+Follow
Login

Ute och cyklar

By borntorun on 2013.07.12 In Uncategorized

Jag har som tidigare nämnt återupptagit mitt cyklande. Det är som löpning, okomplicerat och kräver ingen vidare planering. Min mamma har en Bianchi från 89, jubileumsmodell, en riktig pärla. Den har nu alltså gått i arv. Pedalerna är dock inte från 89, dom är bytta för att passa till cykelskor. I övrigt är den i toppskick.

Vad gäller cyklar, bromsar, delar, material, växlar, modeller och annat som hör till, vet jag inte speciellt mycket om. Jag vet att en cykel har två hjul, en ram, bromsar och att jag älskar att cykla. Mer komplicerat än så behöver det inte bli. Långa landsvägar, hög fart, slät asfalt. Det här kommer jag fortsätta med.

Vill du springa ett lopp, genomföra något där du utmanar dig fysiskt. Tänk inte för mycket. Man tar sig inte i mål genom att prata och skaffa bra prylar/kläder. Spring bara. Förberedelse är bra, träningsprogram är överskattade. Träna aldrig destruktivt. Träna för din egen skull och sätt upp dina egna mål. Träning är en trend som växer, det glädjer mig. Men jag ser även att det går mot det extrema. Förut var det en enorm prestation att springa ett marathon, nu ska du även göra det på  en tid.

-Jaha du sprang maraton, vad blev tiden då? Snitthastigheten? Snittpuls?!

Bland unga tjejer, min egen kategori alltså, är träningstrenden enorm. ”Strong is the new skinny” är ett återkommande citat på sociala medier, instagram i synnerhet. Men träningen börjar likna det destruktiva beteendet i självsvält i en del fall. Platt mage, bränn kalorier, ingen fettprocent, bara muskler ska synas. Media sätter standarden för idealet. Den taniga kroppen ska nu vara stark, full av muskler och magrutor. Vägen dit är inte bekväm. Det sker knappt av egen vilja, det sker av hur vi förväntas se ut och vara.

Bilden av verkligheten har blivit en osund fantasi. Detta gör mig både förbannad och ledsen.

 

Skärmavbild 2013-07-12 kl. 11.36.49

Skärmavbild 2013-07-12 kl. 11.36.08

 

Skärmavbild 2013-07-12 kl. 11.36.28

2 Responses to "Ute och cyklar"

    Comments (2)

  1. Enormt bra skrivet!

  2. Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Anna
Det här är jag och min blogg.
Arkiv
+Follow
Kategorier

Login